Atestarea produselor tradiționale
OMAPDR nr.690/2004 și Norma 28/09/2004 privind condițiile și criteriile pentru atestarea produselor tradiționale. Actele/Documentele necesare: Cererea de înregistrare a produsului tradițional include caietul de sarcini cu următoarele elemente: a) numele produsului tradițional b) descrierea metodei de producție, inclusiv a naturii și caracteristicilor materiei prime și/sau ale ingredientelor utilizate și/sau a metodei de preparare a produsului, cu referire la tradiționalitatea acesteia; c) elemente care să prezinte evaluarea caracterului tradițional . d) descrierea caracteristicilor produsului, prin indicarea principalelor sale caracteristici fizice, chimice, microbiologice și/sau organoleptice care se raportează la tradiționalitate; Condiții de eligibilitate: -beneficiarii sunt persoane fizice autorizate, asociații familiale, societăți cu răspundere limitată, asociații economice sau societăți pe acțiuni. Instituția responsabilă: DADR MuresStr. Gh. Doja 9Tel: 0265-262270
|
Informații de interes public
|